Frihed - Scientologi Kirkens Officielle Organ Siden 1968  Frihed - Scientologi Kirkens Officielle Organ Siden 1968
Søg Kontakter Website oversigt
 
Hjem
Hvad er nyt?
USA-udgaver
Internationale udgaver
Videoer
Tilknyttede sider
Dit synspunkt
AbonnementFanget i en misbrugskultur
 
Side    1  |   2  |   3  |   4  |   5  |   6  |   7  |   8  |   9  |   10  |   11  |   12  |   13  |   14  |   15  |   16  |   17  |   17  |   18  |   19  |   20  |   21  |   22  |  En by som ingen andre steder


Danskere rejser jævnligt til Clearwater i Florida til Scientologi Kirkens internationale, religiøse fristed. Fort Harrison (afbilledet i forgrunden), der er byens kendemærke og centrum for dette fristed, er vært for adskillige arrangementer i lokalsamfundet i løbet af hele året.I en af Kirkens bygninger, der er en del af et nyt ekspansionsprogram, deltager medlemmer fra hele verden i religiøse aktiviteter (øverst til venstre). Øverst til højre ses byens embedsmænd i færd med at indvie en af de mange historiske bygninger, som Kirken har renoveret. Scientologer i Clearwater bidrager med 165.000 arbejdstimer til lokalsamfundet hvert år med aktiviteter, som blandt andet består af uddannelses- og oplysningsprojekter om stoffer.


Kristeligt Dagblads journalist Anne Korsholm rejste fornyligt til Clearwater i Florida, hjemstedet for den største Scientologi kirke i verden, som fungerer som et religiøst refugium for medlemmer af kirken fra hele verden, herunder også hundredvis fra Danmark.

På trods af, at hun rejste tusindvis af kilometer og kunne være kommet i kontakt med et bredt udsnit af byens ledere, bragte Korsholms historie ingen interview med nogen af byens nuværende ledere. Den eneste, hun valgte at tale med, var en forhenværende borgmester, som kunne forsyne hende med de negative udtalelser, som Kristeligt Dagblad var på jagt efter. Grunden er indlysende: Scientologi kirken og Clearwaters bystyre har et meget fredfyldt og udbytterigt samarbejde – og det er ikke en “historie”.

I Clearwater, som ethvert andet sted på jorden, er der en lille minoritet, som kun er interesseret i at skabe konflikter. Da de har vist deres ufine hensigter igen og igen, er der ingen i Clearwater, der er interesserede. Men Kristeligt Dagblads mål var at finde netop dem, krydret med det obligatoriske interview med en repræsentant fra Kirken. Resultatet i Kristeligt Dagblad var en højst fordrejet og urimelig skildring af forholdet mellem Kirken og byen.

Scientologer i Clearwater er kendt for deres indsats, ikke for hvad nogle få fanatikere siger om dem. Det er derfor Kirken bliver ved med at vokse og derfor så mange af byens og lokalsamfundets ledere er glade for kirken og dens medlemmer og den indsats, de yder i området.

 D
er er en god grund til, at Clearwater udskiller sig fra andre byer af samme størrelse. Få byer nogen steder har oplevet så bemærkelsesværdige renoveringer og restaureringer af bymidten, som her, i et område, der engang blev hærget af kriminelle og var forsømt. Og det vil være svært, hvis ikke umuligt, at finde en anden by, hvor hundredvis af indbyggere bidrager med 175.000 frivillige arbejdstimer hvert år til byen på alle områder- fra renholdelse af stranden til underholdning af børn og de ældre.

Da en lille gruppe af Scientologi kirkens ansatte først kom til Clearwater i december 1975 og købte Fort Harrison Hotel og Clearwater Banks bygning, boede der ingen scientologer i området.

I dag, hvor kirken har over 20 bygninger, er Kirkens 1000 ansatte kun en lille del af de næsten 10.000 scientologer i Clearwater området. Og i de tal er ikke medregnet de mere end 2000 udefra kommende besøgende, som kommer til dette internationale religiøse refugium hver uge.

Igennem sin historie i byen har Kirken foretaget omfattende renoveringer og restaureringsprojekter, reddet adskillige af byens historiske bygninger, herunder det kendte Fort Harrison Hotel i hjertet af Clearwater. Hotellets berømte balsal bliver jævnligt brugt af lokalsamfundet til dans, bryllupper, fester og andre sociale funktioner.

Når Kirken får færdiggjort et omfattende byggeprojekt på den anden side af gaden over for hotellet, vil flere af Fort Harrisons faciliteter blive åbnet for offentligheden.

Kirken har også fuldstændigt restaureret den tidligere Bank of Clearwater bygning, og her stilles faciliteterne til rådighed for offentligheden, så der jævnligt holdes koncerter, offentlige møder og andre arrangementer her.

Frivillig indsats

...........................

Clearwater udskiller sig fra andre byer af samme størrelse. Forskellen er, at ingen andre byer er hjemsted for den største Scientologi kirke i verden.
...........................

Scientologer bidrager med titusinder af frivillige arbejdstimer hvert år i Clearwater og omegn til projekter, der forbedrer livskvaliteten for alle, der bor her. Frivillige aktiviteter som undervisningsprogrammer, renholdelse af miljøet, mad og velgørenhedskampagner, underholdning af børn, sportsarrangementer og hjælp til ældre borgere.

For eksempel er scientologer aktivt involveret i organisering og planlægning af koncerter i Clearwaters centrum, sponsoreret af byen sammen med private erhversgrupper for at hjælpe med at genoplive bymidten. I tillæg til populære eftermiddags- og aftenskoncerter er den årlige fire dage lange Clearwater Jazz Holiday blevet en af de mest populære jazzmusik festivaller, der hvert år bringer top kunstnere og næsten 150.000 musikelskere til byen fra hele landet.

Det er imidlertid børn, der nyder godt af broderparten af de frivillige scientologers indsats, pga. scientologers overbevisning om, at jo gladere børn er i dag, jo bedre vil de klare sig, når de vokser op for at blive morgendagens borgere.

Medlemmer af kirken deltager i og påtager sig lederroller i byens ungdomsarbejde som f.eks. spejdergrupper, og de arrangerer særlige projekter for unge, som Stoffri Ungdoms Sig-Nej-til-Stoffer-kampagne. Der er også grupper, der kalder sig “Kunstnere i Aktion” og “Historiefortællerne”, og her kan de voksne ses i projekter med børn mange steder i Clearwater, som f.eks at hjælpe børn på hospitalerne, og andre som kun har lidt glæde i deres liv pga. økonomiske eller familiære situationer.

Kirkens medlemmer sponsorerer også en række årligt tilbagevendende arrangementer, som f.eks. den største påskeægsjagt i Clearwater, hvor tusindvis af børn og forældre deltager. Det største arrangement er imidlertid det årlige Vinter Eventyrland - en julefestival, som blev startet af scientologer for mere end ti år siden, og som bliver bygget op hvert år af kirkens medlemmer og andre borgere fra lokalområdet.

Positiv indvirkning

Med Kirkens indtog i Clearwater fulgte samtidig et dramatisk fald i kriminaliteten. Fra at have et højere gennemsnit i staten før Kirken ankom, er kriminalitetsniveauet siden faldet et godt stykke under gennemsnittet.

Scientologer i Clearwater er motiverende eksempler for mange borgere, der nu arbejder med på at forbedre livskvaliteten for deres familier, venner og samfund.

En ny bygning på knap 35.000 m2, der næsten står færdig, vil kunne modtage flere tusinder scientologer, som rejser til Clearwater for at deltage i de religiøse aktiviteter.

Blandt de tusindvis af scientologer, der rejser til Clearwater hvert år, er også en del danskere. Udover at deltage i Kirkens ydelser, tager de tit til byens centrum, strandene og de nært liggende parker og besøger den lokale befolkning.

“Jeg tager til Clearwater ca. hvert halve år for at deltage i åndelig vejledning derovre,” fortæller Hanne Ginge. “Samtidig kan jeg så besøge mine to børn, som arbejder i kirken derovre. Og jeg kunne ikke ønske mig noget bedre end at se dem så strålende glade, som de er. Det, der slår mig, hver gang jeg kommer derover, er, at der er så meget plads, mentalt, og så utrolig stor venlighed og glæde. For mig er det mit åndelige hjem.

Fra mine børn ved jeg, hvor godt samarbejdet med byen er, og jeg har selv deltaget i mange aktiviteter arrangeret af kirken, når jeg har været derovre, som koncerter, hjælp i forbindelse med motionsløb og meget andet.”

Forrige Næste
 

 
Forrige | Ordliste | Indhold | Næste |
| Dit synspunkt | Tilknyttede sider | Boghandel | Hjem |
Frihed

Supported Sites
Scientology Groups · Reviews for "The Church of Scientology" · Scientology: The Doctrine of Clarity · Allexperts Scientology Q&A · Religious Tolerance: Scientology · Description of the Scientology Religion · Scientology (CESNUR) · Scientology · Scientology Handbook · Scientology Religion · What is Scientology?

© 2004 Den Internationale Scientologi Kirke. Alle Rettigheder Forbeholdt. For information om varemærker