Ember és Szabadság - A Magyarországi Szcientológia Egyház Lapja Ember és Szabadság - A Magyarországi Szcientológia Egyház Lapja
Keresés Kapcsolatfelvétel Weboldalaink térképe Presented by the Church of Scientology
 
Otthon
Hírek
Amerikai kiadványok
Nemzetközi kiadványok
Videók
Kapcsolódó oldalak
Mondja el véleményét!
Elõfizetés A Magyarországi Szcientológia Egyház Lapja

Megoldás az országos drogproblémára
 
Oldal    1  |   2  |   3  |   4  |   5  |   6  |   7  |   8  |   9  |   10  |   11  |   12  |   13  |   14  |   15  |   16  |   17  |   18  |  

Válasz a terrorizmusra
OTT SEGÍTENI, AHOL A LEGNAGYOBB SZÜKSÉG VAN RÁ

Az önkéntes lelkészek segítenek meggyógyítani a nemzetet; elsõsegélyben részesítik a mentõmunkásokat, tisztségviselõket és az áldozatokat.


Szcientológia önkéntes lelkészek százai segítettek a „Ground Zero” mentési munkálatainál, és a terrorista támadást követõ hetekben mind anyagilag, mind lelkileg támogatást nyújtottak New York város polgárainak. Rudolph Giuliani (balra fent), New York város polgármestere megköszöni a Szcientológia önkéntes lelkészek munkáját.

Amíg a terrorizmus elleni háború továbbra is naponta elvonja a nemzetek és a világ vezetõinek figyelmét, addig távol, az óceán túlsó partján New York városa folyamatosan újjáépül.

Szeptember 11. a borzasztó tragédia mellett az emberiség pusztulás és gonosz feletti gyõzelmének napját is jelenti egyben.

A tûzoltók, a rendõrség és a mentõk hõsies tetteit sok-sok média tette közzé, és az elkövetkezendõ hosszú évekre úgy marad majd fenn, mint a bátorság és az önfeláldozás kiváló példája.

A hõsök mögött ott állt a Vöröskereszt, az Üdvhadsereg és sok más önkéntes csoport és szervezet, beleértve a Szcientológia önkéntes lelkészek százait is, akik már órákkal a pusztulás után egyesített erõvel támogatták a mentési munkálatokat a Ground Zeronál Manhattenben.

„Amit a Szcientológia lelkészektõl láttam, azt soha nem tapasztaltam még semmilyen szervezettõl sem” – mondta egy mentõs a manhattani kerületbõl. – „Még a tûzoltóság vagy a mentõk sem voltak elérhetõek az elején, de a Szcientológia lelkészek már az elejétõl ott voltak.”

„Ezek a fickók csodát mûvelnek”

Mindamellett, hogy az önkéntes lelkészek mindenben segítettek, speciális eszközöket is hoztak magukkal, hogy feloldják a mentõmunkások stresszét, traumáját és szenvedését. Az önkéntesek egy egyszerû, de hatékony technikát használtak, amelyet a Szcientológia vallásban találhatunk, és asszisztként ismert. Az assziszt nem az orvosi kezelés helyettesítõje, hanem a sérülések, betegségek vagy érzelmi fájdalmak lelki oldalát kezeli.

Használják a „lokalizációt”, amely a kimerült, összezavarodott, traumát szenvedett személynek segít, hogy újra orientálódjon, és sokkal jobban tudatában legyen közvetlen környezetének – ami kulcs a szükséghelyzetekben, mivel a segítõ személyeknek nagy szükségük van az éberségre és a koncentrálásra. A sérülésre és betegségre adott assziszt, amikor elsõsegéllyel és megfelelõ orvosi kezeléssel együtt használják, nagymértékben felgyorsítja a gyógyulás idejét. Más asszisztok segítenek az embereknek leküzdeni a depressziót, a félelmet, illetve a veszteség és tragédia okozta szomorúságot, és azoknak is segít, akik egy sokkoló esemény után cselekvésképtelenné válnak.

*************************
Elsõ kézbõl tapasztaltam meg azt a hihetetlen erõt, amely azáltal teremtõdött meg, hogy hatékony csoportok kerültek össze, és egyesültek egy közös célért.
*************************
„Nagyon sok hihetetlen mértékû stressznek kitett, kizsigerelt és kimerült mentõmunkás volt itt” – mondta az amerikai mentõcsoport nemzetközi mentõalakulatának vezetõje. „És a Szcientológia önkéntes lelkészek hozzájárulása, hogy segítsenek nekik felülkerekedni a problémáikon, az érzelmeiken, és hogy pihenhessenek, kicsit kifújhassák magukat, nagyon eredményes és értékes erõfeszítés volt.”

„Nagyon sok elismerést kaptunk” – mondta az egyik New York-i rendõrtiszt. – „De sok elismerés illeti azokat az embereket is, akik a színfalak mögött álltak, mint a Szcientológia önkéntes lelkészek, akik gondoskodtak rólunk, amíg ott lent voltunk, és akkor, amikor szükségünk volt rá – valószínûleg sokkal jobban, mint a legtöbben azt el tudják képzelni”.

Az egyik New York-i rendõrségi mentõ, aki az embereket az önkéntes lelkészekhez küldte segítségért, a következõt mondta: „Ezek a fickók csodákat mûvelnek.”

A segítség szelleme

A Szcientológia önkéntes lelkészek hatékony segítsége szájról szájra terjedt a rendõrök, tûzoltók és tisztségviselõk körében, beleértve New York város polgármesterét is, aki elismerte munkájukat.

„Bár sok vallási szervezet nyújt segítséget katasztrófák idején, de csak kevesen olyan szervezettek, mint a Szcientológusok” – olvashatjuk a New York Times egyik cikkében, amelyben annak a közel 800 önkéntesnek a munkáját mutatták be, aki részt vett a kisegítõ munkálatokban New Yorkban. „Amíg sok önkéntest elküldtek, addig a Szcientológusoknak engedélyezték, hogy maradjanak és együtt dolgozzanak az amerikai Vöröskereszttel és az Üdvhadsereggel.

Az önkéntes lelkészek közvetlenül a katasztrófa helyszíni kezelésein túl asszisztokat adtak az események miatt városszerte zaklatott polgároknak is, illetve azoknak, akik barátaikat vagy családjukat veszítették el a pusztulás során. Az önkéntes lelkészek csoportjában voltak más hitvallású polgárok, beleértve a szociális és egyházi munkásokat, pszichológusokat és másokat is, akiket szintén kiképeztek az assziszt technikáira.

Az önkéntes lelkészek megerõsítik, hogy ez a Ground Zeronál jelenlévõk együttes munkája volt – a csapatszellem, az összefogás és emberbarátság itatta át a történéseket – és ez vitte tovább a mentés és a segítség erõfeszítéseit, bátorítva a mentõmunkásokat és önkénteseket, hogy felülkerekedjenek a szörnyûségeken és a pusztuláson.

Ahogyan azt egy önkéntes lelkész abban az idõben mondta: „Én elsõ kézbõl tapasztalom meg azt a hihetetlen erõt, amely azáltal teremtõdik meg, hogy hatékony csoportok kerülnek össze és egyesülnek egy közös célért. Tudom, hogy ez egy kivételes pillanat, amit soha nem felejtünk el.”

Nemzetközi segítség

A Szcientológia önkéntes lelkészei évek óta együttmûködnek más mentõcsapatokkal, százaknak és ezreknek siettek segítségére földrengések után Shakalitól és Törökországtól kezdve Mexikóvárosig, áradásoknál és más természeti katasztrófáknál a karibi hurrikánoktól a Mexikói öbölig. Az ember által mesterségesen létrehozott katasztrófákban is segítettek az áldozatoknak, beleértve Koszovó és Csecsenföld háborús térségeit is.

Ott vannak, és mindig ott lesznek mind a kataklizmáknál, mind a mindennapi élet kisebb katasztrófáinál. A Szcientológia önkéntes lelkészei hatalmas kapacitással mûködnek a mindennapok alapjain, széles körû képességeket használnak a barátok megsegítésére, a vitás kérdések megoldására, az összetört emberi kapcsolatok megjavítására, a felnõttek és gyerekek mûveltségének emelésére, az üzleti vállalkozások és megszámlálhatatlan más terület segítésére.

Az önkéntes lelkészek által használt jártasságok elérhetõek a közönség számára is, vagyis mindazok számára, akik segíteni szeretnének másoknak. A Szcientológia Egyház hív és bátorít mindenkit, hogy váljon aktív önkéntes lelkésszé.

További információért lépjen kapcsolatba Kabai Krisztinával a 210-3446-os vagy 06-70/235-7473-as telefonszámokon, vagy az otlcee@axelero.hu e-mail címen.

Elõzõ Következõ
 
Lap elejére
 
Elõzõ | Szójegyzék | Tartalom | Következõ |
| Mondja el véleményét! | Kapcsolódó oldalak | Könyvesbolt | Otthon |
Ember és Szabadság - A Magyarországi Szcientológia Egyház Lapja
© 2003-2008 Nemzetközi Szcientológia Egyház. Minden jog fenntartva. Védjegy információk.