Ember és Szabadság - A Magyarországi Szcientológia Egyház Lapja Ember és Szabadság - A Magyarországi Szcientológia Egyház Lapja
Keresés Kapcsolatfelvétel Weboldalaink térképe Presented by the Church of Scientology
 
Otthon
Hírek
Amerikai kiadványok
Nemzetközi kiadványok
Videók
Kapcsolódó oldalak
Mondja el véleményét!
Elõfizetés A Magyarországi Szcientológia Egyház Lapja

A Metadon-Tragédia
 
Oldal    1  |   2  |   3  |   4  |   5  |   6  |   7  |   8  |   9  |   10  |   11  |   12  |   13  |   14  |  

Lehet tenni valamit ezzel kapcsolatban”

Az önkéntes lelkészek kibõvített szolgáltatásokkal tértek vissza Magyarországra

Magyarország önkéntes lelkészei a 2003. április 26-án megnyitott rendezvénysorozattal egy jobb világ felé vezetnek. A sátrak megnyitásának alkalmából a látogatókat Gáll Gregor szobrászmûvész és Kegye János pánsípmûvész is köszöntötte.


Az önkéntes lelkészek ­ L. Ron Hubbard, a Szcientológia alapítója szavaival a „lelkiismeretességet, kedvességet, szeretet és a szenvedéstõl való megszabadulást” hozzák el a világnak ­ és az önkéntes lelkész programot.

Ahogy már a múlt év novemberében, most is több tízezer magyar látogatta meg a Budapest központjában felállított nagy sárga sátrat.

„Ebben a gondokkal teli világban ­ csodálkoztak sokan ­ mit tehet egy önkéntes lelkész?” Ez azóta lett gyakori kérdés, amióta az elsõ kiállítási sátrak múlt õsszel a fõvárosban jártak.

Idén tavasszal az önkéntes lelkészek szorgalmas invitálására és a szórólapokon álló szöveg hatására, miszerint „Lehet tenni valamit ezzel kapcsolatban”, a járókelõk a Nyugati pályaudvarnál tömegesen tértek be a sátorba, és számos kérdésükre találták meg a választ.

A sátrakban elhelyezett tablókról megtudhatták, valójában hogyan is tesznek valamit az önkéntes lelkészek ­ legyen szó mindennapos egyéni problémákról, nagy katasztrófákról, a New York-i Ground Zeronál történtekrõl vagy más nagy szerencsétlenségekrõl ­ ide értve a múlt évi nagy áradást is Budapesten. A sátorban lévõ önkéntes lelkész házigazdák április 26-ával kezdõdõen heteken keresztül szolgáltak konkrét útbaigazítással, hogy mit lehet tenni ­ bármilyen problémára is keresték az emberek a megoldást.

A sátorban az érdeklõdéstõl függõen a kiállított 19 ismeretterjesztõ füzet közül egyhez vagy többhöz is odairányították a látogatókat. Ezek a füzetek mind arról tájékoztattak, hogy milyen praktikus formákban segíthet az önkéntes lelkész az élet különféle területein ­ hogy az emberek túljussanak kommunikációs gondjaikon, fejlesszék tanulási képességeiket, segítsenek embereket a drogokról leszokni, kapcsolatokat építsenek ki, problémákat oldjanak meg, és még sok más dologban.

Szcientológia assziszt

Segítségnyújtás
katasztrófa idején

"Amikor múlt nyáron az évtized legsúlyosabb áradása sújtotta Ausztriát, Németországot és Közép-Európát, Budapest, Prága, Bécs, München és más városok több száz Szcientológia önkéntes lelkésze lendült munkába.

Segítettek az árvíz sújtotta emberek kitelepítésében, homokzsákokból védõgátakat építettek az emelkedõ árhullám ellen, és segítették a segélyszállító és mentõalakulatokat is ­ nem egyszer éjt nappallá téve. Néhány helyen a segélyakciók megszervezésében is részt vettek.

Budapesten a magyar önkéntes lelkészek a Margitsziget megmentésében játszottak meghatározó szerepet.

Sok látogató számára az elsõ tapasztalat az önkéntes lelkészek hasznos eszköztárából „assziszt” formájában érkezett, amely a Szcientológia alapítója, L. Ron Hubbard által kifejlesztett, egyszerû eljárás. Az assziszt érzelmi gondokon, stresszen, traumán és betegségeken, sérüléseken vagy operációkon segít gyorsabban túljutni. Nem a gyógykezelést helyettesíti, hanem ezeknek az állapotoknak a lelki vonatkozásait megcélozva, képessé teszi az egyént arra, hogy könnyebben felépüljön.

A háromhetes idõszak alatt a hatalmas sárga sátorban több ezer látogató tapasztalhatta meg az assziszt jótékony hatásait. Ahogy az a hölgy is, akinek a medencecsontját titokzatos fájdalmak gyötörték, és a metróból kijõve épp a sárga sátor irányába gyalogolt.

Ott azt mondta neki egy önkéntes lelkész, hogy segíteni lehet rajta. „Elõször nem hittem el ­ írta a hölgy késõbb. De egy fél óra múlva megváltozott a véleményem, mert miután megkaptam az elsõ kezelést... Majdnem teljesen felépülve álltam fel. Egyáltalán nem éreztem semmiféle fájdalmat a medencémben, és nem is tért vissza még azután sem, hogy fel-alá sétálgattam!“

Egy idõsebb úr, miután asszisztot kapott, a következõket mondta: „Úgy érzem, 30 évet fiatalodtam. Habár 65 éves vagyok, sok ember nem hiszi el rólam, de ezek után még kevesebben fogják elhinni.”

Béke, õszinteség és vigasz

A 2003-as kiállításon részt vevõ minden vallási és etnikai csoport képviselõit köszöntve, Braun Mónika, Budapest vezetõ önkéntes lelkésze L. Ron Hubbard szavait idézte, aki az 1970-es években dolgozta ki az önkéntes lelkész programot:

„Ha valaki nem szereti a társadalomban a bûnözést, a kegyetlenséget, az igazságtalanságot és az erõszakot, akkor tehet valamit ellene.

Önkéntes lelkész lehet, és segíthet civilizálttá tenni a társadalmat; tudatosságot, jóindulatot, szeretetet és szabadságot hozva az emberek számára, és nehéz munkával bizalomra, tisztességre, õszinteségre és toleranciára nevelheti õket.”

A vallás szerepe, miszerint békét, õszinteséget és vigaszt kell hoznia a világba, nyilvánvaló volt az egyik látogató szavaiban, aki miután találkozott és beszélt egy önkéntes lelkésszel, azt mondta: „Úgy éreztem, a bennem lévõ feszültség feloldódott. Ez egyrészt a beszélgetésnek volt köszönhetõ, másrészt az odafigyelésnek. Tisztelem ezeket az embereket, akik pusztán szeretetbõl képesek segíteni embertársaiknak.”

Alig néhány órával a megnyitó után a hír gyorsan elterjedt. Helyi lakosok, üzletemberek és üzletasszonyok, fiatalok és öregek jöttek és tapasztalták meg, mit tesznek a sárga pólós önkéntes lelkészek, és hogyan segíthetnek õk maguk is mindenféle élethelyzetben embertársaiknak, és megtanulták az életet megváltoztató egyszerû módszereket.

A 2003-as önkéntes lelkész kavalkád

„Valami egyedülálló dolog történt a három utazó önkéntes lelkész sátorban múlt év novemberében és azután az idén áprilisban és májusban is” ­ mondta Braun Mónika az Ember és Szabadság újságnak. ­ Az emberek meg akarták tanulni, hogy miként tudnák õk maguk is megszerezni ezeket a képességeket, hogy igazán segíteni tudjanak másoknak.”

Braun Mónika azt is elmondta, hogy idén a sátrakban az önkéntes lelkészek kibõvített szolgáltatásokat, szemináriumokat, gyakorlati oktatást és idõnként tanfolyamokat is tartottak az embereknek.

Az egyes látogatók nemcsak a számukra szükséges személyi segítséget kapták meg, de néhány órán belül soknak közülük azt is megmutatták és megtanították, hogy õk maguk miként érhetik el az önkéntes lelkészek eredményeit másoknál.

„Alkalmunk volt rá, hogy megváltoztassuk mások életét, és hozzásegítsünk másokat, hogy ténylegesen tenni tudjanak valamit, amikor olyan barátokkal, családtagokkal vagy munkatársakkal találkoznak, akiknek segítségre van szükségük” ­ tette hozzá Mónika.

Ha további információt szeretne arról, hogy hogyan tud segíteni egy önkéntes lelkész a közösségének, lépjen kapcsolatba Braun Mónikával a 06/70-501-0021-es telefonszámon.


Elõzõ Következõ
 
Lap elejére
 
Elõzõ | Szójegyzék | Tartalom | Következõ |
| Mondja el véleményét! | Kapcsolódó oldalak | Könyvesbolt | Otthon |
Ember és Szabadság - A Magyarországi Szcientológia Egyház Lapja
© 2003-2008 Nemzetközi Szcientológia Egyház. Minden jog fenntartva. Védjegy információk.