Ember és Szabadság - A Magyarországi Szcientológia Egyház Lapja Ember és Szabadság - A Magyarországi Szcientológia Egyház Lapja
Keresés Kapcsolatfelvétel Weboldalaink térképe Presented by the Church of Scientology
 
Otthon
Hírek
Amerikai kiadványok
Nemzetközi kiadványok
Videók
Kapcsolódó oldalak
Mondja el véleményét!
Előfizetés A Magyarországi Szcientológia Egyház Lapja

A Metadon-Tragédia
 
Oldal    1  |   2  |   3  |   4  |   5  |   6  |   7  |   8  |   9  |   10  |   11  |   12  |   13  |   14  |  

L. Ron Hubbard
Tiszteld mások vallásos hitét

Az út a boldogsághoz egy józan észen alapuló útikalauz a jobb élethez L. Ron Hubbard az emberek jó szándékaiba vetett hitére alapozva írta ezt a morális szabálygyűjteményként gyerekeknek és felnőtteknek eqyaránt, vallási hovatartozásuktól függetlenül. 21 gondolatot fejt ki, amely útmutatóul szolgál arra, hogy sikeresen élhessünk a mai világban. A 18-as pontot most adjuk közre, a többit az Ember és Szabadság későbbi számaiban.

Atürelem jó alapkő az emberi kapcsolatok építéséhez. Amikor valaki végigtekint azon a mészárláson és szenvedésen, amit a vallási türelmetlenség okozott az emberiség egész történelme során és a modern korokba nyúlóan is, láthatja, hogy a türelmetlenség nagyon túlélésellenes tevékenység.

A vallási türelem nem jelenti azt, hogy az ember nem juttathatja kifejezésre saját hitét. Viszont azt igenis jelenti, hogy a másik vallásos hitének és meggyőződésének aláásására vagy megtámadására irányuló törekvés mindig is rövid út volt a bajba.

A filozófusok az ókori Görögország idejétől fogva vitáztak egymással Isten, az ember és a világmindenség természetéről.

A vallási türelem nem jelenti azt, hogy az ember nem juttathatja kifejezésre saját hitét.
A szaktekintélyek véleményei hullámzanak. Most éppen a mechanizmus és a materializmus filozófiája van divatban, melynek gyökerei egészen Egyiptomig és Görögországig nyúlnak vissza. Azt próbálják hangoztatni, hogy az anyag minden, és átsiklanak afölött ­ bármilyen jól hangozzanak is az evolúcióra adott magyarázataik ­, hogy elméleteik még mindig nem zárnak ki további, esetleg szerepet játszó tényezőket, amelyek lehet, hogy pusztán felhasználják az olyan dolgokat, mint az evolúció. Ma ezek a „hivatalos” filozófiák, és még iskolákban is tanítják őket. Megvannak saját fanatikusaik, akik támadják mások hitét és vallását: az eredmény türelmetlenség és harc lehet.

Ha az i.e. 5. század óta vagy már azelőtt, a legragyogóbb elmék egyike sem volt képes soha megegyezni a vallás vagy a vallásellenesség témájában, akkor ez olyan küzdőtér az emberek között, amitől jobb távol tartani magunkat.

A harcok e tengeréből egy nagyszerű alapelv emelkedett ki: a jog ahhoz, hogy az ember abban higgyen, amiben akar.

L. Ron Hubbard: Egy arckép

A 130 oldalas L. Ron Hubbard: Egy arckép című könyv bemutatja a Szcientológia vallás alapítójának életét, és az élet különböző területein létrehozott eredményeit, valamint életművének emberek millióira gyakorolt hatását szerte a világon.
Ez a kiadvány nyújtja a legátfogóbb és legalaposabban dokumentált áttekintést az emberről és munkájáról, beleértve professzionális teljesítményét több területen, pl. mint író, oktató, felfedező, humanitárius, fotóművész, virágkertész, hajóskapitány, és még sorolhatnánk. A könyvet az alábbi címen lehet megrendelni :

Szcientológia Egyház Budapest, 1399, Bp., Pf. 701/215., de személyesen is megvásárolható a 1073 Budapest, Erzsébet krt. 5. I./5. szám alatt.
Ára: 5000 Ft

Vallási vezetők, kormánytisztviselők és a média tagjai részére tiszteletpéldányok állnak rendelkezésre.

A „hit” és a „vallásos meggyőződés” nem engedelmeskednek feltétlenül a logikának: még csak logikátlannak sem lehet őket nyilvánítani. Ezek nagyon távol állhatnak egymástól.

Bármely tanács, ami ebben a témában adható valakinek, akkor a legbiztonságosabb, amikor egyszerűen csak kinyilvánítja a jogot ahhoz, hogy az ember abban higgyen, amiben akar. Bárki szabadon bemutathatja hitét másoknak, hogy fogadják el. Ám veszélyben van, ha mások hitére próbál törni, és még sokkal inkább veszélyben van, mikor megtámad más embereket, és arra törekszik, hogy ártson nekik vallásos meggyőződésük miatt.

Az ember nagy vigaszt és örömöt talált vallásaiban az emberiség hajnala óta. Még napjaink „mechanistája” és „materialistája” is erősen hasonlít a régi idők papjaihoz, ahogyan dogmáit terjeszti.

A hit nélküli emberek igen szánalmas teremtmények. Akár adhatunk is nekik valamit, amiben hinni tudnak. De amikor van vallásos hitük, tiszteld azt.

A boldogsághoz vezető út viszályokkal telivé válhat, ha nem tiszteljük mások vallásos hitét.


„Az út a boldogsághoz” füzetről

Talán az első nem-vallásos alapokon álló erkölcsi szabálygyűjtemény, amely egyszerűen a józan észen alapul. A füzetet L. Ron Hubbard írta, 21 szabályt fogalmaz meg és fejt ki ­ olyan alapelveket, amelyek segítségével javítani lehet a mai világ erkölcsi állapotán.

A világ minden táján nagy szükség van ennek a füzetnek a gondolataira mint a józanság hajszálgyökereire. Ma is több tízmillió ember, férfiak, nők és gyerekek alkalmazzák nap mint nap a Föld különböző tájain ­ a moszkvai rendőrségtől kezdve San Quentin börtönének elítéltjeiig, zimbabwei iskolásoktól Beverly Hills-i állami vezetőkig. Bárkinek az életében alkalmazhatóak ezek a gondolatok, a világ bármelyik részén.

A füzet az alábbi 21 alapszabályt fejti ki ­ hogy mit is jelent pontosan, hogyan működik, hogyan lehet alkalmazni.

A 21 szabály a következő:

 1. Törődj magaddal
 2. Légy mértékletes
 3. Ne élj szabados nemi életet
 4. Szeresd és segítsd a gyerekeket
 5. Tiszteld és segítsd szüleidet
 6. Mutass jó példát
 7. Törekedj az igazsággal élni
 8. Ne gyilkolj
 9. Ne tégy semmi törvényelleneset
 10. Támogass egy minden ember érdekében létrehozott és vezetett kormányt
 11. Ne árts a jó szándékú embereknek
 12. Óvd és tedd jobbá a környezeted
 13. Ne lopj
 14. Légy méltó a bizalomra
 15. Teljesítsd kötelezettségeidet
 16. Légy szorgalmas
 17. Légy kompetens
 18. Tiszteld mások vallásos hitét
 19. Próbálj nem tenni másokkal olyan dolgokat, amelyeket nem szeretnéd, ha ők tennék vele.
 20. Próbálj úgy bánni másokkal, ahogy te szeretnéd, hogy ők bánjanak veled
 21. Légy sikeres és eredményes

Több mint 53 millió van forgalomban belőle a világon. Az Út a boldogsághoz füzet olyan eszköz, ami bárkinek segíthet abban, hogy jobb és boldogabb életet élhessen.

Ha szertne egy ingyenes példányt, az alábbi címre írjon:

ABLE Magyarország
1438 Budapest, Pf. 351.

Előző
 
Lap elejére
 
Előző | Szójegyzék | Tartalom | Következő |
| Mondja el véleményét! | Kapcsolódó oldalak | Könyvesbolt | Otthon |
Ember és Szabadság - A Magyarországi Szcientológia Egyház Lapja
© 2003-2008 Nemzetközi Szcientológia Egyház. Minden jog fenntartva. Védjegy információk.