Ελευθερίας Έκφρασης Ελευθερίας Έκφρασης
Αναζήτηση Επικοινωνία Χάρτης
 
Αρχή
Τελευταία  νέα
Εκδόσεις Η.Π.Α
Διεθνείς εκδόσεις
Βίντεο
Σχετικές ιστοσελίδες
Η άποψή σου
ΕγγραφήΟ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ
ΤHΣ ΨΥΧΙΑΤΡIKHΣ

 
σελίδα    1  |   2  |   3  |   4  |   5  |   6  |   7  |   8  |   9  |   10  |   11  |   12  |


Οι Εθελοντές Λειτουργοί Δείχνουν Πως
Κάτι Μπορεί να Γίνει


Μέσα και έξω από την κίτρινη τέντα, σε όλον τον κόσμο, οι Εθελοντές Λειτουργοί της Σαηεντολογίας δείχνουν σε χιλιάδες ανθρώπους ότι κάτι μπορεί να γίνει.
Πάρα πολλοί άνθρωποι στην κοινωνία μας έχουν πάψει να πιστεύουν στην αληθινή βοήθεια από το συνάνθρωπο. Έχουν πάψει πια να εμπιστεύονται το συνάνθρωπό τους, το γείτονά τους, το συγγενή τους, το συνάδελφό τους.

Λογικό κατά μια έννοια, αν σκεφτεί κανείς τη συνεχή παρακμιακή πορεία των κοινωνικών συνθηκών στις οποίες ζούμε. Καθημερινά βομβαρδιζόμαστε από πληροφορίες και προειδοποιήσεις για την αύξηση της εγκληματικότητας, της χρήσης των ναρκωτικών, των διαζυγίων και των σκανδάλων.

Η αντίληψη που τείνει να κυριαρχήσει είναι πώς "οι δημοσιογράφοι είναι εκβιαστές", "οι πολιτικοί είναι κλέφτες", "οι γιατροί είναι εκμεταλλευτές του ανθρώπινου πόνου", "οι δικαστές άδικοι", "οι θρησκευτικοί λειτουργοί ενδιαφέρονται κυρίως για τα χρήματα", "οι μετανάστες παίρνουν τις δουλειές μας", "η νεολαία μας είναι ανήθικη" και ούτω καθ΄ εξής.

Μέσα σ΄ αυτό το κλίμα ο καθένας απομονώνεται, κλείνεται στον εαυτό του και χωρίς ελπίδα πια υποφέρει το δικό του προσωπικό πόνο. Συγκρίνετε τώρα αυτό το κλίμα με εκείνο των επισκεπτών της πιο ελπιδοφόρας κίτρινης τέντας, εκείνης των εθελοντών λειτουργών της Σαηεντολογίας στην Αθήνα." Είναι εκπληκτικό," σχολίασε ένας επισκέπτης εκφράζοντας το κοινό σχόλιο πολλών: "Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι με Α κεφαλαίο".

Μέσα στην Κίτρινη Τέντα - και Πέρα


Μετά το κόψιμο της κορδέλας των εγκαινίων της τέντας των εθελοντών λειτουργών η πόρτα άνοιξε για χιλιάδες επισκέπτες που έμαθαν νέα εργαλεία για να αποκτήσουν μια ευτυχέστερη ζωή.
"Τι συμβαίνει μέσα σ΄ αυτήν την τεράστια κίτρινη τέντα;" αναρωτιόντουσαν χιλιάδες άνθρωποι καθώς παρατηρούσαν για αρκετές εβδομάδες το μεγάλο πλήθος των επισκεπτών, αρχικά στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου στη Δάφνη και αργότερα στο Μικρολίμανο. Οι εθελοντές με τα κίτρινα μπουφάν τους και με το χαμόγελο στο πρόσωπο προσκαλούσαν τον κόσμο να ξεναγηθεί στην τέντα να δει διάφορα εκθέματα, που όλα οδηγούσαν στη παροχή αποτελεσματικής βοήθειας, προκειμένου να σχηματίσουν οι επισκέπτες προσωπική άποψη και να βοηθηθούν οι ίδιοι σε κάτι που πιθανά τους απασχολούσε.

"Άνθρωποι όλων των ηλικιών και κοινωνικών τάξεων επισκέφθηκαν την τέντα", μας δήλωσε η επικεφαλής των Ελλήνων Εθελοντών Λειτουργών, κυρία Βασιλική Σωτηρίου.

"Η τέντα ήταν ανοιχτή για οποιονδήποτε που ήθελε να πληροφορηθεί περισσότερο σχετικά με τις λύσεις που προσφέρει η Σαηεντολογία σε οποιοδήποτε από τα 19 πιο σοβαρά προβλήματα της καθημερινής ζωής", είπε στην Ελευθερία Έκφρασης.

Αλλά ποίοι είναι οι Εθελοντές Λειτουργοί της Σαηεντολογίας; Τι είναι η Σαηεντολογία; Τι υπόσχεση δίνει σχετικά με την ικανότητα ενός ατόμου να μπορεί να βοηθά αποτελεσματικά το συνάνθρωπό του; Και τι έχουν να κάνουν όλα αυτά με τον απλό Έλληνα πολίτη;

Πάλι, οι απαντήσεις δόθηκαν μέσα στην τέντα, όχι μόνο αναλυτικά, αλλά με συγκεκριμένη εφαρμογή στους επισκέπτες της τέντας. Και σ΄ αυτούς που εξοικειώθηκαν με την εργασία των Εθελοντών Λειτουργών, έγινε φανερό ότι οι απαντήσεις που έβλεπαν και βίωναν άγγιζαν, σε τελική ανάλυση, όλον τον κόσμο.

Στη πραγματικότητα, μέσα στους κίτρινους τοίχους της τέντας, οι Αθηναίοι ανακάλυψαν αυτό, που πολλοί άλλοι σε όλη την Ευρώπη ήδη έχουν ανακαλύψει με το ίδιο μεγάλο ενδιαφέρον: αποτελεσματικά εργαλεία, που ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιήσει για να βοηθήσει αμέσως το συνάνθρωπό του.

"Ποιά όμως είναι τα "όπλα" των Εθελοντών Λειτουργών"; ήταν η προφανής επόμενη ερώτηση. Οι εκπρόσωποι των Εθελοντών Λειτουργών όχι μόνο εξηγούσαν, αλλά και επιδείκνυαν την απάντηση. Εκπαίδευαν επίσης τους ενδιαφερομένους στις βασικές δεξιότητες των Εθελοντών Λειτουργών για να προσφέρουν πραγματική βοήθεια σε άλλους. Αυτή η εκπαίδευση περικλείει απλές αλλά εξαιρετικά αποτελεσματικές τεχνικές βοήθειας, που αναπτύχθηκαν από τον Λ. Ρον Χάμπαρντ και βασίζονται στις αρχές της θρησκείας της Σαηεντολογίας, την οποία ίδρυσε.

Αυτές οι τεχνικές, λένε οι διοργανωτές της έκθεσης, δε φτιάχτηκαν με σκοπό να εφαρμοστούν στα εσώτερα μιας κλειστής ομάδας. Αναπτύχθηκαν από τον Λ. Ρον Χάμπαρντ ως αποτέλεσμα επιστημονικών παρατηρήσεων με βάση τις οποίες το έγκλημα, η βία και η δυστυχία στην κοινωνία αυξάνονται ανάλογα με την πτώση των πνευματικών αξιών στον πολιτισμό μας.

"Όσο περισσότερο πιστεύουμε ότι ο άνθρωπος είναι μόνο χώμα και νερό, απλά κρέας, τόσο περισσότερο η κοινωνία μας πάει προς το χειρότερο", τόνισε η επικεφαλής των Εθελοντών Λειτουργών κυρία Βασιλική Σωτηρίου. "Από τη στιγμή που θα αναγνωρίσουμε την πνευματική υπόσταση του ανθρώπου, είμαστε σε θέση να τον βοηθήσουμε αποτελεσματικά. Γι΄ αυτό και οι τεχνικές αυτές αν και εξαιρετικά απλές και εύκολες στην εκμάθησή τους πετυχαίνουν τόσο γρήγορα αποτελέσματα."

 

Εργαλεία αποτελεσματικού εθελοντισμού
Τα βασικά εργαλεία αποτελεσματικού εθελοντισμού, που χρησιμοποιούνται από τους Εθελοντές Λειτουργούς της Σαηεντολογίας, περιέχονται στο Σαηεντολογία: Θεωρία και Πρακτική και κάθε ένα ξεχωριστό φυλλάδιο του βιβλίου αυτού σε εφοδιάζει με μια από τις 19 διαφορετικές μεθόδους επιτυχημένης βοήθειας προς τους άλλους. Με αυτά εκπαιδεύεσαι σε ικανότητες, που εκτείνονται από την επίλυση συγκρούσεων μέχρι και την ψυχοπνευματική βοήθεια στον άρρωστο και τον τραυματία.

Με τις εικονογραφήσεις και τις σαφείς εξηγήσεις, που αυτές οι εκδόσεις σε εφοδιάζουν, θα δεις πόσο εύκολο είναι να ξεκινήσεις να βοηθάς τους φίλους σου, την οικογένεια και τους συνεργάτες σου στις διάφορες καταστάσεις της ζωής.

Απόκτησε σήμερα αυτές τις εκδόσεις από την Εκκλησία της Σαηεντολογίας της Αθήνας.

Για να παραγγείλεις, τηλεφώνησε στο 210-86 40 080
ή στείλε e-mail στην διεύθυνση newcivilization@hotmail.com

Προηγούμενη Επόμενη
 
Κορυφή σελίδας
 
Προηγούμενη | Γλωσσάριο | Πιναχας Περιεχομενων | Επόμενη |
| Εξέταση | Σχετιxές Πλευρές | Bιβλιοπωλείο | Αρχή Page |
Ελευθερίας Έκφρασης
© 2002-2008 Εκκλησία της Σαηεντολογίας Διεθνώς. 'Ολα τα Δικαιώματακ ρατημένα. Για πληροφορία σημάτωυ