Ελευθερίας Έκφρασης Ελευθερίας Έκφρασης
Αναζήτηση Επικοινωνία Χάρτης
 
Αρχή
Τελευταία  νέα
Εκδόσεις Η.Π.Α
Διεθνείς εκδόσεις
Βίντεο
Σχετικές ιστοσελίδες
Η άποψή σου
ΕγγραφήΟ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ
ΤHΣ ΨΥΧΙΑΤΡIKHΣ

 
σελίδα    1  |   2  |   3  |   4  |   5  |   6  |   7  |   8  |   9  |   10  |   11  |   12  |


Οι Εθελοντές Λειτουργοί Δείχνουν Πως
Κάτι Μπορεί να Γίνει

Στην Αθήνα: Πραγματική Βοήθεια

Μια από τις συχνές ερωτήσεις που δέχθηκαν οι Eθελοντές Λειτουργοί ήταν το αν θα πρέπει κανείς να ανήκει στην Εκκλησία της Σαηεντολογίας για να εκπαιδευτεί ως Εθελοντής Λειτουργός.

Η απάντηση της κυρίας Σωτηρίου είναι: Την εκπαίδευση των "Εθελοντών Λειτουργών μπορεί να την αποκτήσει ο καθένας άσχετα με τα θρησκευτικά του πιστεύω και δεν είναι απαραίτητο να είναι Σαηεντολόγος για να συμμετάσχει."

Σε σχέση με το τι αποκομίζει κανείς από την εκπαίδευση η κυρία Σωτηρίου παρατηρεί: "Δίνει τη δύναμη στον καθένα μας να βοηθά το συνάνθρωπό του σε ένα ευρύ φάσμα προβλημάτων που αντιμετωπίζει."

"Όταν ένας Εθελοντής Λειτουργός ολοκληρώσει την εκπαίδευση αυτή, είναι σε θέσεηι να βοηθήσει τους συνανθρώπους του σε κάθε σχεδόν περίσταση: να αναρρώσουν από ένα ατύχημα ή μια ασθένεια, να ξεπεράσουν την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου, να βοηθήσουν το παιδί που δεν τα πάει καλά στο σχολείο του, το φιλικό τους ζευγάρι που έχει προβλήματα στη σχέση του, το παιδί του φίλου τους που έμπλεξε με τα ναρκωτικά, το φίλο τους που έχει προβλήματα οργάνωσης στην επιχείρησή του."

Πέρα από τις εξηγήσεις της κυρίας Σωτηρίου και τα εντυπωσιακά εκθέματα, αυτό που ήταν πιο φανερό μέσα στην τέντα, ήταν η πραγματική επικοινωνία μεταξύ των επισκεπτών και των Eθελοντών. Και αυτή ήταν μια κοινή μεταξύ των εθελοντών δέσμευση, άσχετα με το είδος του ανθρώπου που έμπαινε στην τέντα.

Έχοντας νιώσει αυτό το υπέροχο αίσθημα του να έχεις έναν άνθρωπο να ακούσει πραγματικά το πρόβλημά σου, οι επισκέπτες της τέντας ξαναθυμήθηκαν τις καλύτερες στιγμές της ανθρώπινης πλευράς τους. Ήταν πολλοί αυτοί που, αρχικά πέρασαν από την κίτρινη τέντα για να ενημερωθούν μόνο και τελικά, όχι μόνο έλαβαν την πληροφόρηση αλλά βοηθήθηκαν από τον Εθελοντή που τους εξυπηρέτησε.

Πάνω από πεντέμισι χιλιάδες Αθηναίοι μέσα σε 11 συνολικά ημέρες οργανωμένης παρουσίας της κίτρινης τέντας γνώρισαν τη βοήθεια και ανακούφιση, που προσφέρουν οι Eθελοντές Λειτουργοί στους συνανθρώπους τους.

"Ασχέτως με το πόσο βαριά διάθεση είχαν όταν έμπαιναν", μας είπε η κυρία Σωτηρίου, "έβγαιναν χαμογελώντας, με ανάλαφρη διάθεση και με αναπτερωμένο ηθικό".

Η αντίδραση ενός επισκέπτη, αντικατοπτρίζει την αντίδραση χιλιάδων άλλων: "Απ΄ το βοήθημα ένιωσα μια πώς να το πω, σαν ανανέωση, σαν ξεκούραση! Ήταν τόσο απλό και τόσο αποτελεσματικό. Μόνο όταν το δοκιμάσεις το καταλαβαίνεις και το νιώθεις!"

Αλλά τι ακριβώς εννοούσαν αυτοί οι ικανοποιημένοι επισκέπτες με την έννοια "βοήθημα";

"Αυτά τα βοηθήματα είναι απλές διαδικασίες που αναπτύχθηκαν από τον ιδρυτή της Σαηεντολογίας Λ. Ρον Χάμπαρντ με σκοπό τη βοήθεια προς έναν άλλο άνθρωπο να ξεπεράσει συναισθηματικές αναστατώσεις, στρες, κακώσεις και αρρώστιες, τραύματα ή εγχειρίσεις" μας εξήγησε η κυρία Σωτηρίου.

"Δεν είναι υποκατάστατα της ιατρικής φροντίδας και θεραπείας‘‘, μας επεσήμανε και πρόσθεσε: "Τα βοηθήματα επικεντρώνονται στην διανοητική πλευρά αυτών των καταστάσεων, βοηθώντας έτσι ένα άτομο να αναρρώσει ταχύτερα."

Σε μια γυναίκα που υπέφερε από πόνους στην πλάτη της έδωσαν ένα ειδικό βοήθημα που την απάλλαξε από τους πόνους και της έδωσε τεράστια ανακούφιση.

Αν θέλετε να λάβετε βοήθεια ή αν γνωρίζετε κάποιον που χρειάζεται βοήθεια δεν έχετε παρά να καλέσετε τη "γραμμή βοήθειας" του Σώματος Εθελοντών Λειτουργών στο τηλ.

210-8640080

Μπορείτε επίσης να παρακολουθήσετε τα ειδικά σεμινάρια και μαθήματα εκπαίδευσης στις τεχνικές που εφαρμόζουν οι Εθελοντές Λειτουργοί και έτσι να μπορείτε και εσείς να προσφέρετε με αποτελεσματικό τρόπο τη βοήθειά σας στους ανθρώπους που επιθυμείτε. Καλέστε για να πάρετε πληροφορίες για τα σεμινάρια και για άλλα μαθήματα Εθελοντών Λειτουργών.

Το μέλλον των Εθελοντών Λειτουργών
της Αθήνας

Μετά από αρκετές εβδομάδες γνωστοποίησης του σπουδαίου ρόλου στην βελτίωση της ζωής των συμπατριωτών μας, πως διαγράφεται το μέλλον των Εθελοντών στην Αθήνα;

Μετά από αυτό που ένιωσαν από την επίσκεψή τους στην τέντα των Εθελοντών Λειτουργών, πολλοί συμμερίζονται την άποψη ενός επιθεωρητή του Yπουργείου Oικονομικών, που στο τέλος της επίσκεψής του δήλωσε: "Θερμά συγχαρητήρια για το κοινωνικό έργο (το ανιδιοτελές) που εφαρμόζει η κίνησή σας. Θα πρέπει κατά τη γνώμη μου να προβληθεί δεόντως και να διαδοθεί στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο".

Αυτό ακριβώς είναι εκείνο που έχουν στο μυαλό τους οι Εθελοντές Λειτουργοί της Αθήνας.

Μετά τη μεγάλη επιτυχία του εγχειρήματος, ο γενικός διευθυντής της Ελληνικής Εκκλησίας της Σαηεντολογίας, κύριος Μισέλ Τζιμπαλμός δήλωσε: "Αυτές οι προτροπές του Αθηναϊκού κοινού, όπως και του υπόλοιπου Ευρωπαϊκού, στο σώμα Εθελοντών Λειτουργών έθεσαν και την απαίτηση αυτή η κίνηση να μεγαλώσει και να γιγαντωθεί στην κοινωνία μας.

Γι' αυτό το σκοπό, μπορεί πια κανείς καθημερινά να βρει τους Εθελοντές Λειτουργούς σε έναν καινούργιο χώρο της Ελληνικής Εκκλησίας της Σαηεντολογίας, Πατησίων 206."

"Ο καθένας μπορεί να έρθει εκεί να δει, να βοηθηθεί, να πληροφορηθεί και να εκπαιδευτεί." Είπε ο κύριος Τζιμπαλμός, "οι Αθηναίοι μπορούν τώρα πια να είναι σίγουροι ότι αν χρειαστούν κάποια βοήθεια, σε οποιοδήποτε τομέα της ζωής τους μπορούν κάπου να πάνε και να τη λάβουν."

"Αυτό που στην ουσία κάνουν οι Εθελοντές Λειτουργοί της Σαηεντολογίας είναι να ενσαρκώνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την εικόνα που έχουν όλοι οι άνθρωποι για τους λειτουργούς και πνευματικούς της κάθε θρησκείας.

Αυτό που αναμένεται από έναν ιερωμένο είναι η συμπαράσταση, κατανόηση και αληθινή βοήθεια στο συνάνθρωπο."

Προηγούμενη Επόμενη
 
Κορυφή σελίδας
 
Προηγούμενη | Γλωσσάριο | Πιναχας Περιεχομενων | Επόμενη |
| Εξέταση | Σχετιxές Πλευρές | Bιβλιοπωλείο | Αρχή Page |
Ελευθερίας Έκφρασης
© 2002-2008 Εκκλησία της Σαηεντολογίας Διεθνώς. 'Ολα τα Δικαιώματακ ρατημένα. Για πληροφορία σημάτωυ